Pepperoni tortillawrap

(0 st) Mitt betyg: 0

Pepperoni tortillawrap

Ingredienser

  • 1 pkt stora totillabröd
  • 1 pkt GØL Pepperoni salami
  • 5 cocktailtomater
  • champinjoner
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl riven ost
  • ½ tsk oregano
  • tomatsås (se nedan recept)
  • smör/olja till stekning
  • 2 burkar krossade eller passerade tomater
Tomatsås
  • ½ gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 krm torkade chiliflakes eller några droppar tabasco
  • ½ tsk rosmarin
  • torkad basilika eller några blad färsk basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Skriv ut recept

Testa tortillatrenden som tagit sociala medier med storm! Enkelt, vackert, mättande och laddad med smak från den kryddstarka pepperonin.

 


Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala och pressa i vitlöken.
  3. Tillsätt sockret samt tomatpurén och stek på medelvärme i några minuter utan att brännas.
  4. Tillsätt tomater, chili, basilika, rosmarin samt svartpeppar och koka i minst 20 minuter på låg värme med lock.
  5. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och chili.
  6. Lägg ett tortillabröd på en skärbräda. Gör ett snitt från mitten på tortillabrödet ut till kanten.
  7. Lägg topping (salami, tomat och basilika, svamp och riven ost) i varje “kvart”.
  8. Lägg ihop tortillan genom att vika ihop varje kvart, börja vid den delen där den är skuren, så att det tillslut blir en trekant.
  9. Värm ett mackjärn. Pensla med smör/olja.
  10. Grädda Tortillan i smörgåsjärnet tills den fått en gyllene färg.