Kvalitet på bordet sedan 1934 

GØL är vi stolta för våra mångåriga traditioner och genom många generationer har GØL levererat smakfulla kvalitétskorvar och salami av en anledning. En GØL korv görs nämligen efter stolta hantverkstraditioner. 

GØL startades i den lilla fiskebyn Gjøl vid Limfjorden av Jørgen Bejlegaard Jensen som var slaktare i den lilla staden. Jørgen drev sitt slakteri under perioden 1935 till 1951. I takt med att produktionen ökade blev behovet av expansion större. Produktionen flyttade då till det lokaler i staden Aalborg. Trots att tillverkningen inte längre skedde i staden Gjøl tog han med sig namnet GØL, och den nya fabriken fick namnet Pølsefabriken GØL.

GØL:s korvar blev  väldigt populära bland konsumenterna och när produktionen växte sig större fick fabriken byggas ut flera gånger. Redan 1966 hade produktionsanläggningarna blivit för små och Pølsefabriken GØL flyttade in i en nybyggd fabrik i staden Svenstrup nära Aalborg. Här finns fortfarande fabriken än idag och här tillverkas de välkända GØL-korvarna som fortfarande tillverkas enligt stolta, nordjyske hantverkstraditioner.

Pølsefabriken GØL var ett familjeägt företag som grundades 1934 av Slagter Jørgen B. Jensen och sönerna Carl och Ole B. Jensen. Jensen tog senare över företaget. Den 15 maj 2003 sålde sönerna Pølsefabriken GØL till Tulip Food Company, vilket bidrar till att säkerställa GØL:s framgång i framtiden. Sedan dess har GØL varit en del av Danish Crown.

GØL VIKINGEN

Sedan 1961 har den välkända röda GØL vikingen varit GØL:s varumärke.

Det hela började 1960 när skyltmakaren Anton Jensen fick i uppdrag av dåvarande grundaren Jørgen Bejlegaard Jensen att skapa en logotyp som signalerade kraft för Pølsefabrikken GØL. Valet föll då på en stor och stark viking. GØL vikingen har sedan dess funnits med men har designats om flera gånger. Ursprungsfiguren var en helfigur av en detaljerad viking i många färger.

När etiketterna för GØLs produkter började tillverkas fick det göras en del ändringar, originalvikingen var för detaljerad för att kunna tryckas på mindre etiketter. Sedan dess har GØL vikingen justerats ytterligare några gånger. Sedan 1990-talet fick den det utseende som vi känner igen idag – och som fortfarande symboliserar kraft.