Klassisk PepperonipizzaMed mozzarella

(0 st) Mitt betyg: 0

Klassisk PepperonipizzaMed mozzarella

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Gøl Italieninspirerad salami
  • 2 pkt mozzarella
  • 1 kruka färsk basilika
PIZZADEG
  • 25 g jäst
  • 25 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 5 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
TOMATSÅS
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpure
  • 1 msk oregano
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
Skriv ut recept

Ta den klassiska pepperonipizzan till nya höjder med Gøl Pepperoni och färsk mozzarella! 


Gör så här

PIZZADEG 

Smula jäst i en bunke och värm vattnet till 37 grader.
Häll på lite av vattnet och rör om tills jästen är helt upplöst. Tillsätt sedan resten av vattnet, saltet, oljan och rör om.

Vetemjölet tillsätts lite i omgångar - Degen är färdig när den släpper bunkens kant. 

Låt jäsa under handduk 30-60 min till dubbel storlek. 

Knåda degen smidig på mjölat bakbord, dela i två och kavla ut på bakplåtspapper. 

TOMATSÅS

Fräs vitlök och olja i några minuter. 
Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpure och oregano. 

Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. 

 

Sätt ugnen på 250 grader. 
Pensla på tomatsås, lägg på pepperoni och avsluta med bitar av mozzarella. 
Baka pizzan i ugn ca 15 minuter. 

Servera med färska basilikablad! 

 

 


Tips

Använd en pizzasten - för en extra krispig botten!