MinipizzaMed bacon och salami

(1 st) Mitt betyg: 0

MinipizzaMed bacon och salami

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket GØL Salami
  • 1 paket Tulip bacon
  • 1 paket smördeg eller pizzadeg
  • 2 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost (gärna med mycket smak)
Skriv ut recept

Pizza på smördeg är en av våra favoriter. Det är något speciellt med frasigheten och smaken av smördeg tillsammans med de klassiska pizza-smakerna. Toppar du med salami och bacon får du en perfekt sälta. Går lika bra att göra i "original size" om du föredrar det framför mini! Ett kul alternativ att ta med på resa istället för mackor.


Gör så här

  1. Skiva baconet i bitar.
  2. Skär smördegen i 4x4 cm stora bitar.
  3. Bred på tomatsås, inte ända ut i kanterna.
  4. Toppa med ost, bacon och/eller salami chips.
  5. Tillaga i ugnen på 250°C i 5-8 minuter tills pizzan får en fin gyllenbrun färg.
  6. OBS! Osten först, sen fyllningen. ”Så gör proffsen”


Tips

Istället för ugn, grilla pizzan över eld på en pizzasten.