Rotmos och senapskrämmed röde pölser

(0 st) Mitt betyg: 0

Rotmos och senapskrämmed röde pölser

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

Rotmos
  • 300 g kålrot
  • 2 st morot
  • 2 st mjölig potatis
  • 3 st salt
  • 50 g smör
  • svartpeppar
Senapskräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk finhackad purjolök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk grov senap
Skriv ut recept

 

 


Gör så här

  1. Koka korven enligt beskrivningen på förpackningen.
  2. Skala kålrot, morot och potatis. Koka grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokspadet men spar några matskedar till moset. Stöt grönsakerna med en potatisstomp till ett grovt mos. Blanda ner smör och någon matsked kokspad. Krydda med nymald svartpeppar och smaka av med lite salt.

  3. Blanda samman alla ingredienser till senapskrämen och smaka av med salt och peppar.

 


Tips

Servera senap och rostad lök vid sidan av.