Cabanossy med grillad hjärtsalladOch ugnsrostade grönsaker

(0 st) Mitt betyg: 0

Cabanossy med grillad hjärtsalladOch ugnsrostade grönsaker

  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 st GØL Ostfrankfurter
  • 4 st scharlottenlökar
  • 4 st kvisttomater
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 ½ st zucchini
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka oregano
  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • olivolja
  • salt
Skriv ut recept

GØL Cabanossy är en smakrik korv med vitlök och paprika. Kryddorna ger denna grillkorv en alldeles perfekt hetta som passar utmärkt till ugnsrostade grönsaker med basilikamajonnäs. 


Gör så här

Sätt ugnen på 120 grader.

Skiva zucchinin i centimetertjocka skivor. Salta lätt. Blanda med pressad vitlök och lite olivolja. Fördela jämt över ett bakplåtspapper på en plåt.
Dela cocktailtomaterna på mitten. Lägg på ett bakplåtspapper medsnittytan uppåt. Skvätt på lite olivolja.
Låt både zucchinin och tomaterna baka i ugnen i ca 2 h.
Kom ihåg att öppna ugnsluckan med jämna mellanrum för att släppa ut ånga från grönsakerna. De är klara när de tappat nästa all sin vätska och krumpnat ihop till ungefär hälften av sin storlek.

Dela under tiden kvisttomaterna och ta ut kärnhuset. Klyfta dessa fint. Skala och skiva löken.
Plocka bladen från oreganon och hacka grovt.
Blanda tillsammans med vinäger, salt, peppar och en skvätt olja. Låt stå.


Tänd grillen.


Grovhacka basilikan och mixa slät tillsammans med någon matsked vatten eller matolja.
Blanda därefter med majonnäs. Smaksätt med honung, salt och peppar.

Dela och grilla hjärtsalladen lätt. Snitta och grilla korven. Servera tillsammans med hjärtsallad och  ugnsgrönsaker.


Tips

Det går lika bra att använda rödvinsvinäger eller sherryvinäger istället för balsamvinäger.