Grillkorv med salsa-pesto, rucola och pinjenötter

(0 st) Mitt betyg: 0

Grillkorv med salsa-pesto, rucola och pinjenötter

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 st Gøl Grillkorv
  • 4 st korvbröd
PESTO
  • 1 kruka färsk basilika
  • ½ bunt blad persilja
  • 1-2 dl olivolja
  • ½ klyfta vitlök
  • ½ msk pinjenötter
  • 1 msk mandel
  • 50 g parmesan
  • ½ tsk salt
  • Citronsaft
PESTO TOMATSALSA
  • 2 msk pesto
  • ½ st rödlök
  • 12 st körsbärstomater
  • 1 dl rucola
  • 2 msk pinjenötter
Skriv ut recept

En korv kan tillverkas med oändliga variationer och i den här upplagan har vi samlat några enkla, med läckra ingredienser - pesto, rucola och pinjenötter. En annorlunda men utsökt korv! 


Gör så här

1. Grill korv och bröd på låg värme.

 


PESTO

1. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och citronsaft.

 

PESTO TOMATSALSA

1. Skär rödlök och tomater i mindre bitar, hacka rucola grovt och riv pinjenötterna.

2. Blanda ingredienserna och krydda med salt och peppar.

 


SERVERING

1. Servera lite pesto-tomatsalsa på korvbrödet, lägg de grillade korvarna ovanpå och avsluta med mer salsa.


Tips

Pesto receptet ger ett stort glas, håll resten kyld. Perfekt för pastapesto eller för en smörgås.