Grillkorv med salsa-pesto, rucola och pinjenötter

(0 st) Mitt betyg: 0

Grillkorv med salsa-pesto, rucola och pinjenötter

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

PESTO
  • 1 kruka färsk basilika
  • ½ bunt blad persilja
  • 1-2 dl olivolja
  • ½ klyfta vitlök
  • ½ msk pinjenötter
  • 1 msk mandel
  • 50 g parmesan
  • ½ tsk salt
  • Citronsaft
PESTO TOMATSALSA
  • 2 msk pesto
  • ½ st rödlök
  • 12 st körsbärstomater
  • 1 dl rucola
  • 2 msk pinjenötter
Skriv ut recept

Slut på grillrecept? En korv kan lagas med oändliga variationer och i den här upplagan har vi samlat några enkla men läckra ingredienser - pesto, rucola och pinjenötter. En annorlunda men utsökt korv!


Gör så här

Grilla korv och bröd på låg värme.

PESTO

Blanda alla ingredienser och krydda med salt och citronsaft.

PESTO TOMATSALSA

Skär rödlök och tomater i mindre bitar, hacka rucola grovt och riv pinjenötterna.

Blanda ingredienserna och krydda med salt och peppar.

SERVERING

Servera lite pesto-tomatsalsa på korvbrödet, lägg de grillade korvarna ovanpå och avsluta med mer salsa.


Tips

Pesto receptet ger ett stort glas, håll resten kyld. Perfekt för pastapesto eller för en smörgås.