BBQ-korv i briochebröd

(0 st) Mitt betyg: 0

BBQ-korv i briochebröd

  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 st GØL Grillare Sweet BBQ glaze
  • 1 burk majs
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ dl bbq-sås
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1 st gul lök
  • 1 st sötpotatis
  • ½ dl öl
  • 4 st korvbröd brioche
  • senap
Skriv ut recept

BBQ korv i briochebröd toppad med sötpotatischips är inget vi skojar om. Denna korven har en riktig street food-känsla med rostad majskräm och sauterade grönsaker.


Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader och tänd grillen.

Skiva sötpotatisen så tunt det går och vänd skivorna i lite olja. Rosta sedan i ca 25 minuter, eller tills chipsen känns krispiga.

Rosta majsen i en panna. Majsen ska bli brynt men inte torr. Låt svalna och mixa ihop med crème fraiche, salt och peppar.

Skiva paprika och lök. Fräs i en het panna med lite olja. När allt fått färg tillsätts öl. Låt koka bort helt. Smaka av med salt och peppar.

Snitta, grilla och glaza korven.

Servera i briochebröd tillsammans med BBQ-sås, majskräm, senap, sötpotatischips och den sauterade paprikan.