Asiatisk hotdogmed spicy ketchup och hot pickles

(0 st) Mitt betyg: 0

Asiatisk hotdogmed spicy ketchup och hot pickles

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

SPICY KETCHUP
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk sojasås
  • 2 msk hummersås
  • 1 tsk farinsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk röd currypasta
HOT PICKLES
  • 1 msk gurka
  • 1 msk röd chili
  • 1 msk schalottenlök
  • 4 msk ättika
  • 3 msk vatten
  • 3 msk rörsocker
  • ½ tsk Salt
Skriv ut recept

Ett säkert sätt att hitta en ny succé är att modifiera en klassiker. Hotdogs kan göras på många olika sätt - här har vi lagat en asiatisk version av korv med bröd med en het ketchup och heta pickles. Ett smidigt recept som är gott till öl.

 


Gör så här

SPICY KETCHUP

  1. Blanda 3 msk kokande vatten med röd currypasta.
  2. Blanda sedan ner alla ingredienser.

HOT PICKLES

  1. Skär chili och schalottenlök i tunna skivor.
  2. Koka upp ättika, vatten, socker och salt.
  3. Häll i lök och chili och låt sedan kallna.
  4. Skala och skär gurkan, ta bort fröerna.
  5. Blanda i gurkan när lagen kallnat.

SERVERING

  1. Grilla korven på svag värme och värm korvbröden.
  2. Servera korven i brödet med het ketchup toppat med pickles.