Stekt gnocchi i gräddig vitvinssåsMed soltorkad tomat och salamisnacks

(0 st) Mitt betyg: 0

Stekt gnocchi i gräddig vitvinssåsMed soltorkad tomat och salamisnacks

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Gøl salamichips
  • 500 g färsk gnocchi
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 200 g cocktailtomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd lök
  • 2 dl halvtorrt vitt vin
  • 2 ½ dl grädde
  • 50 g parmesan
Skriv ut recept

Gnocchi med gräddig vitvinssås i perfekt kombination med soltorkade tomater och salami. Gnocchi har sitt ursprung från Italien och tillverkas klassiskt av potatis, men kan även baseras på vetemjöl eller liknande ingredienser och rullas till bollar eller nudlar. 


Gör så här

Skiva rödlök, hacka vitlök, soltorkad tomat och salamisnacks. Dela cocktailtomater på hälften. Riv osten.

Värm en panna med några matskedar olja och tillsätt gnocchin. Rör om sparsamt. När denna är gyllenbrun så tillsätter du lök, vitlök, soltorkad tomat och salami. När detta fått lite färg tillsätter du cocktailtomat, vin och grädde. Låt koka ihop. Smaka av med parmesan, salt och peppar.