Salami med harissa, mandelhummus och naanbröd

(0 st) Mitt betyg: 0

Salami med harissa, mandelhummus och naanbröd

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

LÖKYOGHURT
  • 3 dl yoghurt
  • ½ riven scharlottenlök
  • 10-20 blad färsk mynta
  • nymald salt och pappar
HARISSA
  • 1 hackad rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika
  • ½-1 chilli (färsk eller torkad)
  • salt och pappar
MANDELHUMMUS
  • 1 burk kikärtor
  • 1 klyfta vitlök
  • 15 st mandlar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • ½ tsk. salt
  • 1 Italiensk Inspirerad Salami/Svartpeppar Salami
BAKAT NAANBRÖD
  • 4 naanbröd
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk paprikapulver
  • Havsalt efter behov
Skriv ut recept

Du kan servera smårätterna nedan för antingen italiensk inspirerad salami eller pepparsalami. Salamin skärs vid bordet i sällskap med goda vänner och med en eller flera av dessa rätter:

 


Gör så här

LÖKYOGHURT

1. Blanda ingredienserna till lökyoghurten och den är färdig att servera!

 

HARISSA

1. Fräs rödlök, vitlök, röd paprika, kummin och chili i olivoljan.

2. Tillsätt tomatpuré och hackade tomater, koka med lock i 5 min.

3. Blanda alla ingredienser ordentligt och smaka vid behov med lite citronsaft. Kyl innan servering.

 

MANDELHUMMUS

1. Tillsätt alla ingredienser utom kikärter och blanda i matberedaren i ca 1 min.

2. Töm vattnet från kikärterna och tillsätt sedan till de andra ingredienserna.

Slutligen krydda din mandelhummus med salt och peppar.

 

KRISPIGT NAANBRÖD

Gnid ingredienserna på de fyra naanbröden och baka i ugnen vid 200 ° C i 4 minuter.

 

Smaklig måltid!