Rustik pyttipanna på bratwurst

(0 st) Mitt betyg: 0

Rustik pyttipanna på bratwurst

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt Gøl Bratwurst
  • 400 g selleri
  • 800 g potatis
  • olja
  • 2 st lök
  • 1 msk timjan
  • salt och peppar
  • 4 st ägg
  • persilja
Skriv ut recept

En klassiker är alltid i säsong - och denna rustika pyttipanna är inget undantag. Vi har stärkt klassikern med kvalitets ingredienser för att ta pytten till nästa nivå.

 


Gör så här

POTATIS
1. Skär potatis och selleri i rustika kuber.

2. Koka tillsammans i ca 12 minuter i lätt saltat vatten.

3. Häll av vattnet och ånga dem torra.

 

BRATWURST
1. Skär korvarna i skivor, inte för tunna och hacka lökarna.

2. Stek först korvarna gyllene och lägg dem åt sidan. Stek sedan den hackade löken tills lökarna fått fin färg.

3. Tillsätt potatis och selleri och stek dem gyllene och lite krispiga.

4. Lägg tillbaka korvarna på pannan tillsammans med timjan och stek i 1-2 min.

5. Stek 4 ägg på en annan panna.

 


SERVERING

Strö färsk hackad persilja över och lägg äggen ovanpå.

Servera omedelbart med rågbröd, ketchup och engelsk sås.


Tips

Allt kan enkelt tillagas i stor panna på grillen. Korvarna kan också grillas hela och serveras.