Korvstroganoff på GØL Wienerpölse

(1 st) Mitt betyg: 0

Korvstroganoff på GØL Wienerpölse

Ingredienser

  • 750 g GØL Wienerpölser (2 pkt)
  • Smör til stekning
  • 1 gul lök
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt och peppar
  • 4 dl ris
  • 7½ dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
Skriv ut recept

Korvstroganoff är och känns mer svensk för svenskar än rysk som dito adelsnamnet antyder. Husmanskost här i ett smidigt recept med god Wienerpölse och härligt buljongkokt ris.

 


Gör så här

  1. Snitta och dela korvarna i önskad storlek. Skiva eller hacka löken.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning. Skölj riset under tiden.
  3. Koka riset och låt svälla.
  4. Stek korven tills den får färg.
  5. Tillsätt lök, tomatpuré och senap. Låt bryna en stund.
  6. Tillsätt därefter övriga ingredienser och koka upp.
  7. Låt sedan allting sjuda en stund tills såsen kokat ner och tjocknat.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera tillsammans med det buljongkokta riset.

 


Tips

Pölse är den goda röda korven vi förknippar med Danmark. Pölsa är den gråa oinspirerande… här ska vi inte äta pölsa utan pölse.