
Korv-paella med chorizoOch skaldjur
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt GØL Chorizo
- 300 g räkor
- 1 kg musslor med skal
- 2 st knipplökar
- 4 st tomater
- 150 g sockerärtor
- 1 st gul lök
- 2 st paprikor
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 kruka persilja
- 2 st citroner
- 1 påse saffran
- 1 tsk gurkmeja
- rapsolja
- matolja
- salt
- 10 dl kyckling- eller skaldjursbuljong
- 3 dl arborioris
Gör så här
Skiva och hacka grönsaker, korv och örter.
Värm pannan eller muurikkan.
Stek korven och grönsakerna och lägg åt sidan.
Fräs riset i lite olja – det ska bli gyllenbrunt. Blanda därefter i hackade tomater, lök och hälften av vitlöken samt saffran och gurkmeja. Rör om.
Späd med buljong under omrörning. Börja med hälften av vätskan. Tillsätt sedan 1 dl i taget successivt tills riset är färdigkokt (ca 25 minuter).
Var försiktig så att inte riset bränner fast.
När riset är färdig blandas resten av ingredienserna ner.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med grovhackad persilja och citronklyftor.