Korv-paella med chorizoOch skaldjur
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt GØL Chorizo
- 300 g räkor
- 1 kg musslor med skal
- 2 st knipplökar
- 4 st tomater
- 150 g sockerärtor
- 1 st gul lök
- 2 st paprikor
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 kruka persilja
- 2 st citroner
- 1 påse saffran
- 1 tsk gurkmeja
- Rapsolja
- Matolja
- Salt
- 10 dl kyckling- eller skaldjursbuljong
- 3 dl arborioris
Gör så här
- Skiva och hacka grönsaker, korv och örter.
- Värm pannan eller muurikkan.
- Stek korven och grönsakerna och lägg åt sidan.
- Fräs riset i lite olja – det ska bli gyllenbrunt. Blanda därefter i hackade tomater, lök och hälften av vitlöken samt saffran och gurkmeja. Rör om.
- Späd med buljong under omrörning. Börja med hälften av vätskan. Tillsätt sedan 1 dl i taget successivt tills riset är färdigkokt (ca 25 minuter).
- Var försiktig så att inte riset bränner fast.
- När riset är färdig blandas resten av ingredienserna ner.
- Smaka av med salt och peppar.
Tips
Servera med grovhackad persilja och citronklyftor.