Korv-paella med chorizoOch skaldjur

(2 st) Mitt betyg: 0

Korv-paella med chorizoOch skaldjur

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt GØL Chorizo
  • 300 g räkor
  • 1 kg musslor med skal
  • 2 st knipplökar
  • 4 st tomater
  • 150 g sockerärtor
  • 1 st gul lök
  • 2 st paprikor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka persilja
  • 2 st citroner
  • 1 påse saffran
  • 1 tsk gurkmeja
  • Rapsolja
  • Matolja
  • Salt
Paellaris
  • 10 dl kyckling- eller skaldjursbuljong
  • 3 dl arborioris
Skriv ut recept

Paella kommer från Spanien och är en smakrik rätt som ofta innehåller bland annat skaldjur. Vi har skapat en smakrik paella med chorizo, räkor och musslor, grillad citron och färska kryddor! Imponera på dina gäster med detta härliga chorizo recept.

 


Gör så här

  1. Skiva och hacka grönsaker, korv och örter.
  2. Värm pannan eller muurikkan.
  3. Stek korven och grönsakerna och lägg åt sidan.
  4. Fräs riset i lite olja – det ska bli gyllenbrunt. Blanda därefter i hackade tomater, lök och hälften av vitlöken samt saffran och gurkmeja. Rör om.
  5. Späd med buljong under omrörning. Börja med hälften av vätskan. Tillsätt sedan 1 dl i taget successivt tills riset är färdigkokt (ca 25 minuter).
  6. Var försiktig så att inte riset bränner fast.
  7. När riset är färdig blandas resten av ingredienserna ner.
  8. Smaka av med salt och peppar.

 


Tips

Servera med grovhackad persilja och citronklyftor.