Örtsallad med salamisnacksMed rostade morötter, fetaost, bakad lök och persikovinaigrette

(0 st) Mitt betyg: 0

Örtsallad med salamisnacksMed rostade morötter, fetaost, bakad lök och persikovinaigrette

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Gøl salami snacks 80 g
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 1 pkt cosmopolitansallad
  • 3 st morötter
  • 4 st bananschalottenlök
  • 100 g valnötter
  • 1 st persika stor
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1-2 dl olja
  • 1 msk honung
Skriv ut recept

Vi presenterar denna matiga sallad med ugnsbakade morötter och den mjukare bananchalottenlöken. Tillsammans med salami, valnötter och en persikovinaigrette med honung binder salladen sig samman i en fräsch smakupplevelse. 


Gör så här

Sätt ugnen på 200o.

Dela morötter grovt. Skala och halvera lökarna. Baka i ugn tills allt fått färg och är mjukt rakt igenom. Låt svalna.

Vinaigrette

Dela persikan och ta ut kärnan. Stek sidorna hårt i en panna tills snittytan fått färg och köttet mjuknat något. Mixa med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och honung.

 

Rosta valnötter.

Plocka blad från basilika och persilja rent från stjälkar. Grovhacka eller dra isär salladen.

Skär bitar av salamin efter smak.

Servera allt på ett stort fat. Ringla över persiko -vinaigretten.


Tips

Föredrar du bladspenat eller ruccola? Välj sallad efter vad du föredrar!