
Örtsallad med salamisnacksMed morötter, fetaost & persikovinaigrette
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt GØL Salami Snacks 80 g
- 1 kruka färsk basilika
- 1 kruka färsk bladpersilja
- 1 pkt cosmopolitansallad
- 3 st morötter
- 4 st bananschalottenlök
- 100 g valnötter
- 1 st persika stor
- 3 msk äppelcidervinäger
- 1-2 dl olja
- 1 msk honung
Gör så här
- Sätt ugnen på 200.
- Dela morötter grovt.
- Skala och halvera lökarna.
- Baka i ugn tills allt fått färg och är mjukt rakt igenom.
- Låt svalna.
VINAIGRETTE
- Dela persikan och ta ut kärnan.
- Stek sidorna hårt i en panna tills snittytan fått färg och köttet mjuknat något.
- Mixa med övriga ingredienser.
- Smaka av med salt, peppar och honung.
ROSTA VALNÖTTER
- Plocka blad från basilika och persilja rent från stjälkar.
- Grovhacka eller dra isär salladen.
- Skär bitar av salamin efter smak.
- Servera allt på ett stort fat.
- Ringla över persiko -vinaigretten.
Tips
Föredrar du bladspenat eller ruccola? Välj sallad efter vad du föredrar!