Grillkorv i medelhavssalladMed grillad fänkål, sparris & oliver

(1 st) Mitt betyg: 0

Grillkorv i medelhavssalladMed grillad fänkål, sparris & oliver

  • 4 personer

Ingredienser

Medelhavssallad
  • 2 st fänkål
  • 1 knippe sparris
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 10 st soltorkade oliver
  • 1 st selleri
  • Olivolja
  • Citronsaft
Ramslöksmajonäs
  • 1 dl majonnäs
  • 3 blad ramslök
Skriv ut recept

Grillkorv gör sig riktigt bra i en fräsch sommarsallad. Med grillad fänkål, sparris, soltorkade tomater och oliver får du en härlig medelhavskänsla! Här hittar du härliga korvar från göl. Testa gärna att göra den ute i en stekpanna över en vedbrasa för att få den underbara rökigheten i grönsakerna. Men det går såklart att göra inne i ugnen eller på vanliga grillen.


Gör så här

  1. Grilla korv på låg värme.
  2. Skär fänkål i 1 cm tjocka skivor och grilla 3-4 minuter på varje sida på hög värme. 
  3. Grilla sparris lite lätt på hög värme. Grilla paprikan i ca 6-7 minuter. Skär sparris i 2 cm stora bitar. Hacka paprika och oliver och blanda sedan ihop alla ingredienser.
  4. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Blanda ihop majonnäs, hackad ramslök och rostade sesamfrön i en skål.
  6. Servera korven med sommarsallad och ramslöksmajonäs.