Pizza med italiensk salamiGrillad zucchini och rostade pinjenötter

(0 st) Mitt betyg: 0

Pizza med italiensk salamiGrillad zucchini och rostade pinjenötter

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Gøl Italieninspirerad salami
  • 1 st zucchini
  • 1 st paprika
  • 2 pkt mozarella
  • pinjenötter
PIZZADEG
  • 25 g jäst
  • 25 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 5 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
TOMATSÅS
  • krossade tomater
  • 2 msk tomatpure
  • 1 msk oregano
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
Skriv ut recept

Variationer på pizza är oändliga - Prova vår variant med Italieninspirerad salami, mozzarella, hemmagjord tomatsås, grillad zucchini och rostade pinjenötter. 


Gör så här

PIZZADEG 

Smula jäst i en bunke och värm vattnet till 37 grader.
Häll på lite av vattnet och rör om tills jästen är helt upplöst. Tillsätt sedan resten av vattnet, saltet, oljan och rör om.

Vetemjölet tillsätts lite i omgångar - Degen är färdig när den släpper bunkens kant. 

Låt jäsa under handduk 30-60 min till dubbel storlek. 

Knåda degen smidig på mjölat bakbord, dela i två och kavla ut på bakplåtspapper. 

TOMATSÅS

Fräs vitlök och olja i några minuter. 
Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpure och oregano. 

Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. 

 

Sätt ugnen på 250 grader. 
Hyvla zucchini tunt, salta och pensla med olivolja innan du snabbt grillar en fin yta. 
Pensla på tomatsås, lägg på mozzarella, zucchini, tunt skivad paprika, salami och pinjenötter. 
Baka pizzan i ugn ca 15 minuter. 

 

 


Tips

Grilla även pizzan. Använd en pizzasten. Fungerar även i ugnen för en extra krispig botten!