Medelhavskorv med olivfoccaciaOch medelhavsinspirerad dressing

(0 st) Mitt betyg: 0

Medelhavskorv med olivfoccaciaOch medelhavsinspirerad dressing

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt GØL Chorizo
  • 3 st tomater
  • 2 st stora schalottenlökar
  • 1 kruka basilika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 100 g ruccola
  • 4 st olivfoccacia
  • 70 g soltorkad tomat
  • 2 ½ dl majonnäs
  • 3 dl balsamicovinäger
  • ½ dl socker
Skriv ut recept

GØL Chorizo blir med de heta kryddorna den perfekta korven till de mjukare smaken av olivfoccacian och medelhavdressingen på soltorkad tomat. 
En favorit att till sommaren briljera med på grillkvällen. 


Gör så här

Tänd grillen.


Koka ner vinäger och socker till ungefär en tredjedel av ursprungsmängden (ca 1 dl). Låt svalna.

Finhacka tomater och lök. Skala vitlöken och finhacka den ena klyftan.
Plocka och grovhacka basilikan och blanda ihop tillsammans med en skvätt olivolja.

Krossa den andra vitlöksklyftan och använd den för att gnida in brödet ordentligt.

Mixa majonnäs och soltorkad tomat.

Grilla korven och brödet.

Servera allt tillsammans med färsk ruccola.


Tips

Vill du byta ut olivfoccacian går det bra med ett vitt bröd som du själv gillar!