Het korvgrytaMed potatis och gräslök

(1 st) Mitt betyg: 0

Het korvgrytaMed potatis och gräslök

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt GØL korv (valfri)
  • 1 kg potatis
  • 2 st lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  • gräslök
Skriv ut recept

Smakrik gryta med korv och potatis som bas. Smaksätt med tomat och gräslök. Perfekt som vardagsmat och blir garanterat hela familjens favorit! 


Gör så här

Skala potatisen och skär i grova tärningar. Koka i lätt saltat vatten i ca 12 minuter. Häll av vattnet.

Skala och hacka löken fint och skär korven i skivor, inte för tunna.

Stek lök och korv i smör i en stekpanna. Krydda med paprika och blanda väl.

Tillsätt grädde, tomatpuré och ättika och koka under omrörning.

Tillsätt de kokta potatisarna och låt sjuda i några minuter.

Smaka och servera med hackad gräslök. Komplettera vid behov gärna med grovt rågbröd.


Tips

Har du kvar korv från gårdagens middag? Denna gryta är perfekt för att använda rester!